Prečo sú konopné semienka skvelou voľbou pre deti

Výhody konopných semienok pre deti

Konopné semienka sú bohatým zdrojom živín a môžu mať mnoho výhod pre zdravie detí. Tu je niekoľko hlavných dôvodov, prečo sú konopné semienka skvelou voľbou pre deti:

1. Jednoduchá stráviteľnosť

Konopné semienka sú malé a mäkké, čo znamená, že neexistuje riziko zadusenia alebo zaseknutia semienok v zuboch. Semienka sa ľahko rozkladajú v ústach a ľahko sa strávia v žalúdku, čo neirituje tráviaci trakt.

2. Zdroj omega-3 mastných kyselín

Konopné semienka sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu detí. Jedna polievková lyžica konopných semienok denne pokryje potreby dieťaťa na omega-3 mastné kyseliny. Toto je vynikajúca alternatíva pre deti, ktoré nechcú jesť ryby alebo neznášajú rybie oleje.

3. Bohaté na esenciálne mastné kyseliny

Konopné semienka sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny (EFA), ktoré sú potrebné pre správne fungovanie imunitného systému a ochranu kardiovaskulárneho systému. Konzumácia konopných semienok môže pomôcť udržať imunitný systém detí silným a chrániť srdcovocievny systém.

4. Vysoký obsah bielkovín

Deti rýchlo rastú a potrebujú dostatok bielkovín na podporu svojho rastu. Dve polievkové lyžice konopných semienok pokryjú polovicu odporúčanej dennej dávky bielkovín pre deti vo veku od 4 do 8 rokov. Konopné semienka sú vynikajúcim rastlinným zdrojom bielkovín pre deti, ktoré sú vegetariáni, vegáni alebo jednoducho nemajú radi mäso.

5. Bohaté na vitamíny a minerály

Konopné semienka sú bohaté na vitamíny a minerály, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý rast a vývoj detí. Obsahujú zinok, železo, vápnik, fosfor, horčík, meď a vitamín E. Tieto živiny sú dôležité pre správny vývoj a rast detí.

6. Hypoalergénne

Konopné semienka patria medzi potraviny s malým rizikom alergických reakcií a sú bezpečné pre deti s potravinovými intoleranciami alebo alergiami. Sú bezlepkové a bezlaktózové, čo znamená, že sú vhodné pre deti, dojčatá, tehotné a dojčiace ženy.

Konopné semienka sú teda skvelou voľbou pre deti, pretože sú ľahko stráviteľné, bohaté na dôležité živiny a hypoalergénne. Môžete ich pridať do jedálnička svojich detí ako zdravú a výživnú alternatívu.

Odporúčané produkty2